eZ Publish

eZ Publish - avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä

eZ Publish on suurten ja keskisuurten, sekä pienempien verkkopalvelujen hallintaan tarkoitettu avoimen lähdekoodin (open source) monipuolinen julkaisujärjestelmä. eZ Publish oli ensimmäinen julkaisujärjestelmä joka perustui avoimeen lähdekoodiin ja alunperin sitä lähdettiin kehittämään mediayritysten kasvaviin tarpeisiin vuonna 1999. Mediasektori oli ensimmäisiä toimialoja, jotka vaativat verkkopalveluiltaan nykyisen kaltaisia monipuolisia ja kehittyneitä toiminnallisuuksia.
Yli 250 000 sivustoa, 170 maassa hyödyntävät eZ Publishin monipuolisia toimintoja.

Miksi valita eZ Publish?

eZ Publishin systemaattinen tuotekehitys, avoimet standardit, monipuoliset perusominaisuudet, useat laajennukset sekä aktiivinen yhteisö pitävät huolen siitä, ettei julkaisujärjestelmä vanhene käsiin, vaan sen avulla on mahdollista vastata jatkuvasti kasvaviin, nykyaikaisille verkkopalveluille asetettuihin vaatimuksiin.

Yksi järjestelmä moneen tarpeeseen

Järjestelmien konsolidoinnilla on mahdollista tehostaa toimintaa ja saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. Skaalautuvana järjestelmänä eZ Publish voi toimia alustana yritysten sekä yhteisöjen julkisille www-sivustoille, suljetuille intranet-ratkaisuille, rajatuille extranet-palveluille, uutiskirjeille, verkkokaupalle, blogeille sekä erilaisille portaaleille ja yhteisöpalveluille. eZ Publishin usean sivuston tuki mahdollistaa sen, että yrityksen kaikki verkkopalvelut voidaan hallita yhdessä järjestelmässä, jolloin myös verkkopalveluiden päivittäminen ja ylläpito on tehokasta ja helppoa.

Joustavuus

Järjestelmän tekninen joustavuus mahdollistaa kustannustehokkaasti asiakaskohtaisesti ohjelmoitavat toiminnallisuudet ja avointen rajapintojen avulla integroinnit muihin järjestelmiin ovat mahdollisia. Sisältö ja ulkoasu ovat järjestelmässä aidosti erotettu toisistaan, joten sama, kertaalleen luotu sisältö, on mahdollista julkaista vaivattomasti useammassa eri kanavassa (web, mobiili, printti). 

Tietoturva

eZ Publishin tietoturva on korkealla tasolla, tästä osoituksena eZ Publish on läpäissyt toistuvasti USA:n puolustusministeriön auditoinnit. Turvallisuutta parantaa osaltaan myös monipuoliset käyttäjäoikeustasojen muokkausmahdollisuudet.

Hakukonelöydettävyys

Sivuston löydettävyys hakukoneissa on nykypäivänä menestyksekkään online-strategian edellytys. Hakukoneoptimoinnin lähtökohtaisesti mahdollistavana järjestelmänä eZ Publishilla toteutettujen sivustojen optimointi on vaivatonta ja kustannustehokasta.  

Sivuston sisäinen haku

Sivuston sisäiset hakutoiminnallisuudet toteutetaan eZ Findilla, joka on Apachen Lucene/Solr -pohjainen nopea ja skaalautuva hakumoottori, joka integroituu täysin eZ Publishin sisältömalliin. eZ Find on tehokas, skaalautuva ja muokattava hakukone sivuston sisäisiin hakutoiminnallisuuksiin. eZ Find mahdollistaa monipuoliset rajausmahdollisuudet, kielikohtaiset hakuasetukset, konfiguroitavat ja nopeat hakutoiminnallisuudet kaikesta sivuston tai useamman sivuston sisällöstä. Hakutoiminnot ovat laajasti muokattavissa tarpeen mukaan ja haussa on mahdollista indeksoida myös yleisimpien dokumenttiformaattien sisältö (PDF, Word, Excel, PowerPoint jne). 

Työnkulku

eZ Publish tarjoaa myös tuen työnkululle (workflow) sekä täysiverisin versiohallinnan jonka avulla pystytään hallinnoida keskeneräisiä luonnoksia ja palauttaa tarvittessa aikaisempia versioita sisältösivuista.

Helppoa ja tehokasta sisällönhallintaa

Järjestelmän käyttö on nopeasti omaksuttavissa, eikä se edellytä html-osaamista tai koodaamista. Koulutuksen lisäksi Avenis eZ tuotteistuksemme mukanan tuleva suomenkielinen sisällönsyöttöohje tekee sisällönpäivittäjän työstä helppoa.

Sisällön (esim. artikkeli, kuva, tiedosto, tuote) luomiseen, päivittämiseen, muokkaamiseen ja poistamiseen käytetään suomenkielistä (hallintokäyttöliittymästä on saatavilla käännös n.30 kielelle), web-selainkäyttöistä työkalua. Samalla työkalulla pystyy järjestämään sivuja eri hierarkiajärjestykseen, sekä siirtämään ja piilottamaan sivuja. Navigaatio päivittyy automaattisesti. Editorina eZ Publishissa käytetään monissa eri julkaisujärjestelmissä käytössä olevaa, monille tuttua, Tiny MCE editoria.

Käännösten tekeminen eri kieliversioille onnistuu näppärästi ja helposti valitun pohjakielen ollessa editorissa näkyvissä kääntämisen aikana. Työ tehostuu, kun uuteen kieliversioon ei tarvitse esim. kuvia ja muita mediatiedostoja syöttää uudelleen.  

Sivustolla käytettävät tiedostot ja kuvat valitaan aina sisältösivuille eZ Publishin mediakirjastosta, jolloin samoja tiedostoja voidaan käyttää uudelleen ja tiedosto päivittyy kaikkialle, kun sitä mediakirjastossa muokataan. Kuvat skaalataan automaattisesti sopivaan kokoon sivustolla. eZ Publish sisältää myös erillisen kuvaeditorin, joka mahdollistaa yksinkertaiset kuvien muokkaustoimenpiteet kuten kuvien koon muokkaamisen, croppauksen, kontrastin ja kirkkauden säätämisen.

Tarvitset näistä mitä tahansa tai vaikka kaikkia, me olemme sinulle oikea kumppani!

  • verkkosivusto
  • extranet
  • intranet
  • verkkokauppa
  • mobiili
  • uutiskirje

Avenis on palkittu eZ kumppani.

Ezpublish2

Olemme toteuttaneet asiakasprojekteja  eZ Publish -julkaisujärjestelmän avulla jo vuodesta 2008 lähtien. Tutustu myös eZ Publish julkaisujärjestelmän maailmanlaajuisiin referensseihin eZ Systemsin sivustolla.

Ezpublish1

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä