Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi parantaa sivuston löydettävyyttä

Hakukoneoptimoinnin (eng. Search engine optimization, SEO) tarkoituksena on saada yrityksen oma sivusto orgaanisen eli luonnollisen hakutuloslistauksen kärkeen yritykselle tärkeillä hakusanoilla etsittäessä eri hakukoneissa. Suomessa ylivoimaisesti käytetyin hakukone on Google.

Hakukoneet muuttavat jatkuvasti algoritmejään eli tapaansa järjestää hakutuloksia. Näin varmistetaan puhdas kilpailu ja mahdollisimman tasapuolinen toiminta kaikille. Hakukoneet sakottavat kyseenalaisesta toiminnasta, jotka siis hakukone itse tulkitsee vilpilliseksi. Pahimmillaan koko palvelin joutuu tällaisesta toiminnasta "mustalle listalle". Tällaista kyseenalaista rankkausta on hyvin vaikeaa puhdistaa. Tietyt positiiviset perusasiat ovat kuitenkin ns. vakioita. Niiden painoarvo saattaa elää, mutta tietyt peruslainalaisuudet ovat aina tärkeitä.

Näitä ovat mm:

  • sivuston teknisen toteutuksen laatu
  • sivuston sisältö
  • sisäiset ja ulkoiset linkitykset
  • sivuston suosio
  • historia
  • kilpailijoiden sivustot
  • mobiilikäytettävyys
Hakukoneoptimointi2

Hakukonelöydettävyyden parantaminen on jatkuvaa ja pitkäjänteistä työskentelyä. Kauttamme saat koulutuksen sisällöntuottajille sekä teemme sivuston löydettävyystestausta. Löydettävyystestauksen lopputuloksissa annamme myös ohjeita ja suosituksia hakukonelöydettävyyden parantamiseksi. Kaikkea ei pysty optimoimaan luonnollisen haun kautta, vaan sitä täydennetään ja laajennetaan maksetun mainonnan (esim Google Adwords ) avulla.

Ota meihin yhteyttä kun haluat parantaa sivustosi luonnollista hakukonelöydettävyyttä. Me teemme tarvittaessa teknisen analyysin sekä koulutamme sisällöntuottajanne ja otamme käyttöömme muutkin keinot, milloin niistä saadaan hyötyä löydettävyyden parantamisessa.

Hakukoneoptimointi3

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä