Facebook-mainonta

Facebook-mainontaa valitulle kohderyhmälle

Facebook-mainonnan etuja ovat hyvä kohdennettavuus ja nopea kyky tavoittaa laajojakin kohdeyleisöjä. Kohdentamisen kriteereinä voidaan käyttää esimerkiksi niitä tietoja joita ihmiset ovat kertoneet Facebookille omista kiinnostuksen kohteistaan. Myös käyttäjän laitetietoja voidaan käyttää kun halutaan kohdentaa mainontaa esim. tietyn mobiililaitetyypin käyttäjille.

Facebook käyttö Suomessa

Suomessa Facebook käyttäjiä oli vuonna 2016 2,5 miljoonaa. Käyttäjien kokonaismäärä on edelleen nousussa.

Facebookin käyttäjämäärät ovat vähentyneet alle 18-vuotiaiden keskuudessa, mutta aikuiset käyttävät Facebookia entistä enemmän. Mielenkiintoista on että yli 65-vuotiaita käyttäjiä on Suomessa yli 200 000. Kansainvälisillä markkinoilla Facebook tarjoaa helpon kanavan kohdeyleisöiden tavoittamiseen lähes missä tahansa.

Mainostaminen Facebookissa on edullista, sillä mediakuluja syntyy vasta kun mainoksesta kiinnostunut henkilö klikkaa mainokseen. Yksittäisen klikkauksen hinta on Facebookissa alhainen.

Facebook-mainokset muodostuvat tekstistä ja kuvasta. Kuvalla herätetään asiakkaan kiinnostus, ja tekstillä voidaan aikaansaada klikkaus mainokseen. Asiakas voidaan ohjata mainoksen klikkauksesta joko yrityksen verkkosivustolle tai Facebook-sivulle.

Milloin Facebook-mainontaa?

Facebook on sosiaalisen median kanava jossa viihdytään ja käytetään usein paljonkin aikaa. Facebookille tyypillistä on käyttäjän henkilökohtainen osallistuminen ja häntä kiinnostavien sisältöjen jakaminen tuttavapiirille.

Mainonta Facebookissa sisältää usein kiinnostusta herättelevää informaatiota. Myös yleisempää imagomainontaa toteutetaan tyypillisesti Facebookin kautta. Onnistunut Facebook-mainos saa aikaan tykkäyksiä ja jakamisia, eli parhaimmillaan mainonta leviää aiheesta kiinnostuneen yleisön parissa.

Usein Facebook-mainontaa yhdistetään esimerkiksi Google AdWords-hakusanamainontaan.

Facebookin ja AdWords-mainonnan yhdistelmällä voidaan tavoittaa ostoprosessin eri vaiheissa olevat asiakkaat tehokkaasti.

Toimivaa Facebook-mainontaa

Ota meihin yhteyttä kun olet kiinnostunut mainostamaan Facebookissa. Kerromme sinulle lisää Facebook-mainonnan hyödyistä ja soveltuvuudesta juuri sinun tarpeisiisi. Toteutamme myös Facebook- ja Google AdWords -yhteiskampanjoita erittäin tehokkaasti.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä